Social Values STEM from European Heritage 2019-1-RO01-KA229-063117_1
Cele mai importante rezultate tangibile ale proiectului nostru Erasmus+ ”Social Values STEM from European Heritage” sunt cele trei 3 cărți publicate în format electronic, care pot fi descărcate gratuit la adresele:
http://lectura.bibliotecadigitala.ro/?p=4411 – Volumul 1
http://lectura.bibliotecadigitala.ro/?p=4924 – Volumul 2
http://lectura.bibliotecadigitala.ro/?p=5386 – Volumul 3
Sperăm ca aceste resurse educaționale realizate în echipă multinațională să fie consultate și utilizate de un număr cât mai mare de elevi, profesori, părinți și orice alte persoane interesate!
2021-1-RO01-KA121-SCH-000012150
În perioada 1-5 August 2022 șapte profesori ai Liceului Teoretic „Tudor Arghezi” au participat la cursuri de formare în Spania în cadrul proiectului 2021-1-RO01-KA121-SCH-000012150, finanțat prin programul Erasmus+.Grupul a fost divizat astfel:
– patru profesori au parcurs cursul „Flipped Classroom” în Sevilla;
-trei profesori au parcurs cursul „Digital based learning and gamification” în Barcelona.
Cursul „Flipped Classroom” August 1-5, 2022, Sevilla.
Descriere
Metoda didactică se bazează pe implicarea cât mai activă a educabilului in procesul de predare-invațare-evaluare. Aceasta își propune să implice profesorii proactivi într-o manieră nouă de predare. Profesorii vor realiza cu ajutorul tehnologiei materiale didactice pe care le vor da elevilor să le studieze în prealabil, individual, în ritmul propriu, apoi îi vor implica direct pe aceștia în procesul de predare cu scopul de a le dezvolta acestora gândirea critică și gradul de implicare în formare. Metoda își propune modificarea timpilor din procesul de predare-evaluare și a rolurilor celor implicați în acesta. Elevul va deveni actorul principal în procesul de învățare, profesorul având rolul de a-l ghida, consilia și corecta atunci când este necesar.
Obiective:
- înțelegerea componentelor metodei Flipped Classroom;
- aplicarea cu succes a metodei în procesul educativ;
- oferirea profesorilor de idei practice pe care le pot introduce în procesul de predare-evaluare;
- familiarizarea profesorilor cu noile trend-uri de pe internet pentru a-și putea construi materiale cât mai atractive și mai aplicative pentru elevi;
- familiarizarea profesorilor cu utilizarea intrumentelor Google;
- implicarea profesorilor în crearea de materiale proprii menite să îmbunătățească procesul de predare-evaluare;
- introducerea cât mai activă a tehnologiei în procesul educational.
Metoda Flipped Classroom pune în valoare aptitudinile elevilor și ii ajută să fie mult mai implicați în procesul educațional.
Cursul „Digital Game Based Learning and Gamification” August 1-5, 2022, Barcelona, ID 227860.
Descriere
Învățarea bazată pe jocuri digitale și transformarea învățării în joc sunt abordări educaționale pentru a motiva elevii să învețe, fie prin utilizarea designului de jocuri video și/sau prin aplicarea elementelor de joc în medii de învățare. Chiar dacă aceste abordări diferă una de cealaltă, ambele împărtășesc același obiectiv, care este de a maximiza implicarea elevilor în clasă și de a-i inspira să continue să învețe.
În acest curs, participanții au învățat principiile de bază ale învățării bazate pe joc și ale jocului în mediul din clasă. Mai precis, acest curs s-a concentrat pe aceste abordări într-un context digital. Scopul a fost de a oferi participanților instrumente pentru a stabili conexiunea dintre elementele jocului, mecanica, componentele și dinamica, a învățării bazate pe jocul digital și a gamificării.
Acesta a fost un training care echipează participanții cu exemple digitale despre modul în care jocurile și gamification pot fi utilizate în educație, în timp ce se angajează în activități legate de aplicarea adecvată a învățării bazate pe joc și a designului gamification. În timp ce participanții învață conceptul de gamification și elementele care îl înconjoară, ei vor avea ocazia să aplice ceea ce au învățat prin diverse activități.
Obiective
- Să definească conceptele cheie legate de învățarea bazată pe jocuri digitale și gamificarea
- Să cunoască informații generale despre industria jocurilor educaționale digitale
- Să cunoască fundalul psihologic și teoretic al învățării bazate pe jocuri digitale
- Să înțeleagă elementele, mecanica, dinamica și componentele jocurilor digitale și abordărilor prin joc
- Să obțină idei despre cum să realizeze un design de joc digital și să creeze medii de joc pentru setările de clasă
- Să elaboreze planuri de predare bazate pe învățarea bazată pe jocuri digitale
- Să îmbunătățească abilitățile de comunicare în limbi străine prin întâlniri cu colegi din diferite țări
Cursul a abordat teme de actualitate, desfășurându-se intr-un mod interactiv.